Deák Óvoda

A NYUGALOM ZÖLD SZIGETE

Example left

show Lorem sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Lorem aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum et dolore magna et dolore magna consetetur sadipscing et dolore magna elitr dolores.

Tulipán csoport

Óvodapedagógusok: Tarnainé Vér Emese
Pedagógiaiasszisztens: Kármán Zsuzsanna
Dajka: Domonkos Andrea

A csoportba jelenleg 20 gyermek jár, ebből 6-an mennek iskolába.

Szokás-, szabályrendünk a gyermekek életkorához igazodó. Időt hagyunk a kisebb, lassabb gyermekek tevékenykedésének. Az egyéni differenciálást szem előtt tartva neveljük, fejlesztjük a gyermekeket.
Elsődlegesnek tartjuk, a jó csoportközösség kialakítását. Figyeljenek, vigyázzanak egymásra a gyerekek. A nagyobb gyermekek barátsággal forduljanak a kisebbek felé is. A hároméves gyermekek elsősorban a csoport egységét fogadják el. Ismerkedjenek meg az ott dolgozó felnőttekkel, forduljanak hozzájuk bizalommal, fogadják el kéréseiket. Örömmel vegyék a gyerekek társas közeledéseit. A háromévesek elsődleges tevékenysége a játék, így a közös tevékenységeket úgy alakítjuk, hogy kedvük szerint ők is bekapcsolódhassanak, vagy más játéktevékenységet folytathassanak.
Játéktárunk kiemelkedően magas, egyrészt mert a fenntartó évek óta folyamatosan új játékok vásárlását engedélyezi, másrész, mert a gyermekeket arra neveljük, hogy vigyázzanak a játékokra (az elkeveredett játékokat azonnal megkeressük). A játéktárunkban meglévő minden játék a gyermekeknek elérhető magasságban van, így fejlettségüknek megfelelően szabadon választhatnak belőle. A mese és ismeretterjesztő könyvek frissítését folyamatosan tesszük.
Egyéni fejlesztéseket elsősorban játékok segítségével valósítunk meg.
A gondozási teendőket minden gyermekre nézve kiemelten kezelünk, így is védjük a gyermekek egészségét és az itt adódó fejlesztési lehetőségeket is kihasználjuk.
Fontosnak tartjuk a szabad levegőn töltött időt, így a borúsabb napokon és a téli időszakban is mindennap kimegyünk az udvarra. Esős napokon a tornaterem szertárából választunk fejlesztő eszközöket, melyekkel a folyósón játszhatnak a gyerekek.
A szülők igénye szerint megünnepeljük a gyermekek születés-, ill. névnapját.

Alapítványunk

Kérjük, hogy támogassa  adója 1%-ával a

Deák Ovi Gyermekeiért Alapítványt
Adószámunk: 18289079-1-41

Ebéd lemondása

Ebédlemondás a deakovi@gmail.com email címen lehetséges előző nap 9 óráig!