Pozsonyi bölcsőde

Bölcsődénk Újpest külső részén, lakótelepi házak által körülvett részen található a Berda József utca és a Pozsonyi út  találkozásánál. Könnyen megközelíthető a 14-es villamossal és a 30-as autóbusszal.

Az 1971-ben épült bölcsőde még magán viseli az első bölcsődék jellegzetességeit, de a folyamatos felújításoknak köszönhetően (csoportszobák felújítása, ablakcsere, árnyékoló rendszer kiépítése) biztosított a korszerű gyermekellátás.

A 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátása 72 férőhelyen biztosított 3 gondozási egység működésével (gondozási egységenként két csoportszobával), amikhez gyermeköltöző és fürdőszoba kapcsolódik. Az egységekhez tartozó befüvesített, térkövekkel lerakott nagy játszóudvar biztosítja a szabad levegőn való tartózkodást, az önfeledt játékot a beépített és mobil játékokkal, homokozókkal és a pancsolásra lehetőséget adó medencékkel.

A csoportszobák világosak, esztétikus berendezésűek. A rendelkezésre álló gyermekbarát játékok, kialakított játszósarkok változatos játéktevékenységre ösztönzik a gyermekeket.

A gyermekek a játékban, az alkotótevékenységben, az éneklésben önkéntes érdeklődésük alapján vesznek részt. Minden tevékenységet úgy alakítunk, hogy a gyermek legyen a főszereplő, minden feladatunkat köré csoportosítjuk.

A csoportszobákhoz kapcsolódó fürdőszoba a gondozás színtere, melynek berendezése, felszereltsége a gyermekek méretéhez és fejlettségéhez igazodik. A gyermekek gondozási műveletekben való aktív, önkéntes részvétele az önállósodási törekvéseket támogatja.

Intézményünkben szakmailag jól felkészült, empátiás képességekkel rendelkező kisgyermeknevelők gondoskodnak a kisgyermekek érzelmi, értelmi és szociális fejlődéséről. A kisgyermeknevelők szakmai munkáját segíti a bölcsődeorvos, aki a gyermekek folyamatos fejlődését kíséri figyelemmel.


Bölcsődénk biztosítja a kisgyermekek étkeztetését is, élelmezési rendszerünk a központi konyhára épül. Az élelmezésvezető és a dietetikus tervezi az étrendet, figyelembe véve a korszerű és egészséges táplálkozás, valamint a különböző diétás étkezést igénylő gyermekek élelmezésének szempontjait is. Szülői kérésre egyéni tanácsadás lehetősége is biztosított. Főző-tálaló konyhánk a HACCP rendszer szerint működik.


Bölcsődei életünket úgy szervezzük, hogy a szülők és kisgyermeknevelők között partneri kapcsolat alakuljon ki. A közös együttműködést segíti a családlátogatás, a szülővel történő fokozatos beszoktatás, a szülőcsoportos és egyéni beszélgetések, valamint a nyílt napok rendezése.

Bölcsődénk hagyományai közé tartozik a farsang, az anyák napja, a gyermeknap, a télapó, a karácsony megünneplése, az óvodába menő gyermekek búcsúztatása.

Céljaink:

    a szakmai irányelvek, a bölcsődei nevelés-gondozás országos alapprogramját következetesen betartva biztosítani a gyermekek harmonikus testi-lelki fejlődését
    derűs, nyugodt, családias légkör megteremtése
    a saját gondozónő- és felmenőrendszer biztosításával biztonságot jelentő kapcsolatok kialakítása
    egészséges életmódra nevelés

Lumbersexual meh sustainable Thundercats meditation kogi. Tilde Pitchfork vegan, gentrify minim elit semiotics non messenger bag Austin which roasted parts of sentences fly into your…
The Big Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question but the Text didn’t listen her seven…
Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place…

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ad Sidebar

Legújabb Tweetek

Exhibz | Event Conference WordPress Theme Updated with Multi Event New Home Variation. #eventplugin #Eventin… https://t.co/2FiNr1zZTC
𝐐𝐎𝐗𝐀𝐆 #News #WordPress Themes 𝐂𝐎𝐌𝐄𝐒 𝐖𝐈𝐓𝐇 𝐁𝐑𝐀𝐍𝐃 𝐍𝐄𝐖 𝐍𝐈𝐂𝐇𝐄 𝐕𝐀𝐑𝐈𝐀𝐓𝐈𝐎𝐍𝐒 👼! This release brings Brand New 𝐏𝐄𝐑𝐒𝐎𝐍𝐀𝐋 𝐁𝐋𝐎𝐆… https://t.co/3eLr0Ik2lI
RT @wonderofscience: Sunset from space. https://t.co/bOR9Ak21L4
Follow Themewinter on Twitter